torsdag den 7. december 2006

sydbank.dk


Det er helt forfriskende at kunne sætte tænderne i et friskbagt web1.0-site. Sydbank.dk er blevet redesignet, og her er der hverken drysset tagging, blogging eller andet tryllestøv hen over værket. Og det skal sønderjyderne ikke høre et ondt ord for, for brugergenereret indhold er nu engang ikke svaret på alt.

Styrker og svagheder flytter med

Sydbank.dk har længe budt på landets måske mest vellykkede banksite. Roligt, afdæmpet design, der bærer på tonsvis af instruktive og velformulerede tekster samt gode beregningsmodeller - for nu blot at nævne de mest indlysende attraktioner.

De fleste af disse kvaliteter er båret med over i det nye design, som stadig er overmåde robust, harmonisk og velafrundet. Blot virker kombinationen af blå og brun i mine øjne lidt cheesy.

Den eneste virkeligt diskutable egenskab har også overlevet omlægningen: Det aparte navigationsprincip med topmenu i op til fire lag. Det fungerer, og det fungerer endda lynhurtigt - men elegant er det i mine øjne ikke.

Hinsides de 800 pixels

Som en innovativ detalje kan sitet skalere ned til 800 pixels i bredden, selv om det er bygget til 1024 pixels. Det sker ved at den klassiske tredje spalte med links til relaterede oplysninger skjules. Absolut på tide at komme hinsides de snærende 800 pixels, som alt for mange stadig hænger fast i. Men hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud med et ægte flydende design?

Disclaimer: Jeg arbejder i det daglige med et konkurrerende site, nemlig jyskebank.dk.

Ingen kommentarer: