søndag den 19. februar 2012

pinterest.com


Pinterest.com henvender sig til dén del af befolkningen, der sætter pris på æstetik, design og visuel appel, og som måske også har en vis tilbøjelighed til at udleve denne interesse ved at shoppe. Med andre ord den befolkningsgruppe, der også betegnes "kvinder"...

Visuel og æstetisk

Pinterest tilbyder en form for social bookmarking, som både er mere visuel og mere æstetisk orienteret end hidtil set. Som bruger kan man opbygge lækre opslagstavler bestående af en række ting, man har udpeget. Møbler, steder, kunst, tekstiler, fødevarer og allehånde genstande, gerne af den slags, der har været i kløerne på en indutriel designer.

Opslagstavlerne er både til eget brug og til glæde (eller i hvert fald orientering) for vennerne. Pinterest er alt i alt en gigantisk inspirationsmaskine, hvor design- og æstetikinteresserede hjælper hinanden med at udpege denne verdens særligt vellykkede fænomener.

Der tigges...

Indrømmet, jeg er ikke i målgruppen. Jeg gider helt ærligt ikke at bruge Pinterest. Men det er der i dén grad andre, der gør: Som eksisterende bruger bliver man ligefrem tigget om invitationer, hvilket for mit vedkommende er første gang siden de glade Gmail-dage. Styrkerne er da også ganske klare:

  • Den kvindelige målgruppe. På trods af Facebook og en trilliard tøjbutikker er kvinderne vel fortsat lidt oversete på nettet.
  • En lovende forretningsmodel, som indtil videre er bygget op omkring affiliate-links. Når der linkes til butikker, hvor de lækre ting kan købes, vil Pinterest ofte score nogle få procent af et eventuelt køb. Denne model vil sandsynligvis blive suppleret med annoncering og sikkert også andre kommercielle tiltag.
  • Et super æstetisk design, der perfekt understøtter sitets DNA.
  • En beta-fase, der er en integreret del af markedsføringen. Man kan ikke bare lige blive bruger, nej, man må pænt vente på at blive inviteret. Denne konstruktion synes at skærpe appetiten i påfaldende grad.
Svagheder er der også nogle af, men de er til at gøre noget ved:
  • Tendens til rundhyl: Hold da op, hvor er der meget genbrug. Brugerne håndplukker først og fremmst de ting, de ser hos andre Pinterest-brugere. Som hvis Facebooks brugere først og fremmest delte de links, de havde set på Facebook... Lidt stærkere forsyninger af impulser helt udefra ville absolut gavne.
  • Jeg er ikke alene om at have svært ved at komme i gang med Pinterest. Der er rigtig mange gabende tomme profiler.
  • Man savner den strøm af input fra vennerne, der udgør rygraden i både Facebook og Twitter. Pinterest er slet ikke så socialt, som det kunne være.
     
Kommet for at blive

Lige nu er interessen for Pinterest voldsom, men det fortsætter næppe - dertil er sitet for nichepræget, og det mangler lidt social appel. Men Pinterest vil finde sit leje, for sitet har en klar idé og henvender sig til en klar (gigantisk) målgruppe. Samtidig ligger det ikke i direkte konkurrence med de store. Så Pinterest er kommet for at blive!

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

http://www.site.com - [url=http://www.site.com]site[/url] site
site

Anonym sagde ...

I'm not sure exactly why but this blog is loading very slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I'll check
back later and see if the problem still exists.

Stop by my web blog best vps hosting review

Anonym sagde ...

Not surprisingly many of us fail to put forth the effort?
My husband is still talking about it! How to Get Skinny on the Diet: ConclusionFollow the Diet and Diet Solution
Program do not promote fat storage.

My weblog: paleo pumpkin Pie

Anonym sagde ...

Tremеndous issues hегe. I am very satiѕfied to
see yоur artiсle. Thаnκ
you so much and I'm looking forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

Here is my site fast cash loan for bad credit

Anonym sagde ...

6 inches on May 11, 2013, Rising Sea Levels A recent article about rising sea levels in South Carolina
show the results. Describing Chasing.Com Hey everyone!

International Christmas chasing.com Prediction ToolAccu chasing.
com has a chasing.com prediction tool that will give great
satisfaction if a game is completed.

My blog post ... Tornado tours usa