fredag den 1. september 2006

politiken.dk


Om det er en reaktion på aviskrigen eller ej, kan man kun gisne om. Men det er et faktum, at politiken.dk er blevet relanceret iført nye klæder.

Den mest iøjnefaldende nyhed er, at der satses på at bringe usædvanligt store billeder sammen med de 2-3 højst prioriterede historier. Det er en rigtig tanke i disse bredbånds- og højopløsningstider, og politiken.dk overgår nu klart konkurrenter som jp.dk og dr.dk i disciplinen umiddelbar visuel appel.

Men kombineret med et nyt, ekstra højt format på topbanneret bliver konsekvensen i nogle tilfælde, at der på en skærm med opløsningen 1024 x 768 skal scrolles blot for at se den allerøverste overskrift (se ovenfor). Det er for meget af det gode.

Forsiden er også ekstrem på andre punkter. 214 links fordelt på 12 skærmhøjder (igen 1024 x 768) må være en eller anden form for rekord...

Den primære font er Arial, hvilket er et tvivlsomt valg. Resultatet er i mine øjne et uncool, lettere bedaget look, især i browsere uden antialiasing på store fontstørrelser.

Men ellers er helhedsindtrykket, at politiken.dk har ændret sig til det bedre. Man har ramt en lovende balance mellem på den ene side nogle få effektivt promoverede tophistorier og på den anden side bogstaveligt talt hundredevis af supplerende tilbud.

Ingen kommentarer: